Duiven werden losgelaten bij de opening van Insula (Foto: Fotostudio Jan Waarma, collectie BHIC)
Duiven werden losgelaten bij de opening van Insula (Foto: Fotostudio Jan Waarma, collectie BHIC)

Kijk naar Toen: opening jongerencentrum Insula

Gespannen keken de kinderen toe toen op de achtergrond duiven werden losgelaten bij de opening van jongerencentrum Insula in Mill.

De mand waarin de duiven zaten, werd geopend door twee mannen met lang haar en een volle baard; een haardracht die wel past bij het jaar waarin de foto gemaakt is: 1972. Het is eerder de man in keurig pak met bril rechts die wat uit de toon valt; misschien was hij van de gemeente? Herken jij iemand op deze foto? Was je hier misschien zelf bij aanwezig? Of heb je herinneringen aan jongerencentrum Insula? Wie hierover een verhaal wil vertellen kan dit doen via het digitale geschiedenisboekje voor de inwoners van Mill en Sint Hubert via www.bhic.nl/mill-en-sint-hubert.

Benieuwd naar de reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen. Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. En daar zoeken wij naar. Ken jij het verhaal achter deze foto? Vertel het en schrijf geschiedenis. De rubriek Kijk naar Toen is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met de Koerier Mill. Reageren kan via www.bhic.nl/mill-en-sint-hubert, telefoon (073)6818500 of via e-mail kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten