Marianne van Heijningen: 'De schapen hebben nu nog hun warme jassen aan'. (foto Marco van den Broek)
Marianne van Heijningen: 'De schapen hebben nu nog hun warme jassen aan'. (foto Marco van den Broek) (Foto: )

'Een bijzondere beleving'

De schapen van Belevingsboerderij de Nieuwenhof in Mill hebben nu nog hun warme jassen aan. Ze zullen blij zijn als ze zondag, tijdens het schaapscheerdersfeest, verlost worden van hun dikke, wollen vacht. Voor bezoekers is er van alles te doen op het jaarlijkse scheerdersfeest, waarbij het thema dit jaar straatvoedsel is.

door Jenneke van Dongen

Je kijkt bij De Nieuwenhof sowieso je ogen uit, ook als er geen schaapscheerdersfeest is. De knusse hoekjes, alle schapenproducten, de botanische sapjes en de uitgebreide theekaart. Dat alleen is al een reden om eens binnen te lopen of even in de gezellige tuin, tussen de schapen, een kop koffie te drinken. Aanstaande zondag tijdens het jaarlijkse schaapscheerdersfestival draait het om schapen en beleving.

Marianne van Heijningen, eigenaresse van De Nieuwenhof: "Je kunt een broodje lamburger of lamsworstje eten en onze unieke millshakes drinken. Die zijn gemaakt van onze eigen schapenmelk en in vier verschillende smaken te krijgen, 100% bourbon vanille, rozen, zout/karamel en lamskeutel. Die laatste klinkt misschien wel apart, maar als je van drop houdt, weet ik zeker dat je die lekker vindt." Omdat het thema dit jaar straatvoedsel is en Marianne graag een grote verscheidenheid aan voedsel wil aanbieden, stelt ze gratis kramen beschikbaar voor mensen, die met hun hapjes op het feest willen staan. "Ik zou willen zeggen grijp je kans. We hebben kramen genoeg en al je verdiensten zijn voor jezelf. Iedereen, die hapjes wil aanbieden, kan zich bij mij aanmelden via het e-mail adres marianne@uitblaterij.nl. Naast alle hapjes is er uiteraard een schaapscheerder, die een deel van de schapen, zo'n veertig stuks, zal gaan scheren."

Dochter Coco: "Jaren geleden hadden we een Australische scheerder. Die kon echt gigantisch snel scheren. Binnen een paar minuten had hij een schaap geschoren. Maar hij was niet erg gezellig voor de bezoekers. Schaapscheerder Jeroen, die aanstaande zondag gaat scheren, neemt de tijd voor het schaap en voor de bezoeker. Hij kan er mooi over vertellen en dat maakt het voor de bezoekers niet alleen leuk, maar ook bijzonder om naar te kijken en luisteren." Het belooft zondag prachtig weer te worden, ideaal om te genieten van alles wat de Nieuwenhof te bieden heeft. Neem een mok fair trade bio koffie of een van de acht alcoholvrije biertjes, die sinds kort in het assortiment zijn opgenomen. Samen met een stuk huisgemaakte taart is het dan goed toeven tussen de schapen. Ook voor muziek wordt gezorgd. De drie mannen van Reel to Real zijn rasechte muzikanten met hart voor akoestische Ierse volksmuziek. Zij zullen zorgen voor een relaxte, zomerse sfeer.

Schaapscheerdersfeest bij De Nieuwenhof, Nieuwenhofweg 5 in Mill: zondag 7 juli van 11.00 tot 17.00 uur. Voor het schaapscheerdersfeest is de weg deels afgesloten, dus kom vooral lopend of op de fiets.

Meer berichten