Manon Keijzers legde twee keer beslag op de zilveren medaille. (eigen foto)
Manon Keijzers legde twee keer beslag op de zilveren medaille. (eigen foto)

Zussen Keijzers schieten met scherp op NK

De zussen Manon en Nicol Keijzers hebben met succes deelgenomen aan Nederlandse kampioenschappen luchtgeweerschieten. De twee zijn lid van schietvereniging 't Roosje.

Manon Keijzers nam deel aan de Nederlandse titelstrijd luchtgeweer opgelegd junioren C (leeftijd 13 tot 15 jaar) en luchtgeweer hand junioren C. Op het eerste NK kwalificeerde zij zich met een serie van 40 schoten en een totaalscore van 408 punten voor de finale. Ze kwam uiteindelijk 0,2 punten tekort en eindigde achter Michele Moes (SSV Toxotes Wassenaar) op de tweede plaats.

Voor het NK luchtgeweer vrijehand in Arnhem kreeg Manon een wildcard vanwege een uitstekende prestatie tijdens een belangrijke wedstrijd. Met een totaal van 353,9 punten en een gemiddelde van 8,8475 punten bereikte ze als vierde de finale. Daarin verbeterde zij zich nogmaals en pakte opnieuw een zilveren medaille.

Zus Nicol behaalde tijdens de landelijke finaledag van de juniorencompetitie een uitstekende vierde plaats. Tijdens het NK luchtgeweer opgelegd schieten in Hoogeveen, waar zus Manon tweede werd, knokte zij zich na een zevende plaats uiteindelijk terug naar opnieuw een vierde plaats in het eindklassement.

Meer berichten