De HMV organisatie is ook blij met de wedstrijd in Mill. (foto: Kees Siroo)
De HMV organisatie is ook blij met de wedstrijd in Mill. (foto: Kees Siroo) (Foto: Kees Siroo)

Races rondom kasteel Aldendriel

Op zondag 4 augustus racen de klassieke motoren van de Historische Motorsport Vereniging weer over het circuit rondom kasteel Aldendriel. De MSC Mill is blij ook dit jaar weer de bereidwillige medewerking van de gemeente en circuit aanwonenden en omwonenden te krijgen waardoor dit jaar de elfde editie kan worden verreden.

door onze redactie

De HMV organisatie is ook blij met de wedstrijd in Mill, voorzitter Koen Muijlwijk zette vorig jaar Wim en Peggy Toonen als bestuur van de MSC Mill in het zonnetje en beloonde hen met een fraai aandenken voor hun inspanningen. Koen Muilwijk: "Wij danken het bestuur en de vele vrijwilligers van MSC Mill dat zij ons in de gelegenheid stellen om onze prachtige hobby te kunnen beoefenen. Het is een eer dat wij dat hier op deze sfeervolle locatie mogen doen."

Aan de start komen alle reguliere HMV klassen, van 50- t/m 500cc, en de Zijspanklasse. Voor echte nostalgie zorgen de in de authentieke zwartlederen motorkleding gestoken rijders in de Pré 50 / 125cc Veteranenklasse, met motoren die vaak meer dan 70 jaar oud zijn.

In de 50cc rijdt Tonny van Duren uit Mill met de Minarelli. Tonny is een kei in dit soort races. Verleden jaar won hij zelfs in Mill, hij was de rijder met de meest regelmatige rondetijden en werd tweede in de eindstand. Emiel Hendriks uit Uden, Niels de Jong en Nico Wetten uit Gemert rijden ook in deze grote klasse. In de 125cc o.a. Erik Bolt uit Mill en Antwan Verbruggen uit Zeeland, beide met Moto Morini. Uit Boekel komen Leo Schepers (MZ) en Jan van Hout (Sachs). Rob van Boxmeer uit Gemert rijdt met MZ en Jan Hermans uit Volkel komt met een Moto Morini. In de 250cc weer inbreng van o.a. Jan Hermans uit Volkel met Moto Morini uit 1956 en Niels de Jong uit Boekel die met een Cotton uit 1961 gaat rijden.

Onderdeel van het programma in Mill is ook de demonstratie van de rijders van de Kostwindergroep. Hierin rijden diverse oud-coureurs met schitterende racers uit meer recente tijden. Het rennerskwartier is vrij toegankelijk en kunt u de prachtige motoren zoals Kreidler, Minarelli, DKW, Triumph, Aermacchi, Ducati, Norton, Gilera, BSA, BMW en vele andere van dichtbij bekijken en een praatje maken met de rijders. De zeven klassen rijden drie keer, te beginnen om 10.30 uur met de trainingen. Omstreeks 13.00 uur is de eerste manche van de demoritten. Gevolgd door de demo van de Kostwinder groep en de tweede manches. De winnaars van deze demoritten zijn degenen die over 2 manches het kleinste verschil in tijd hebben. Een evenement als dit is alleen mogelijk dankzij de inzet van gemeente, bedrijven, aan- en omwonenden, EHBO, sponsors en motorclub MSC Mill. De entree voor de races bedraagt voor volwassenen vanaf 16 jaar 5,00 euro en jeugd tot 16 jaar heeft onder begeleiding gratis toegang. Ook het parkeren is gratis en dicht bij het in het centrum van Mill gelegen circuit, waar sanitaire voorzieningen aanwezig zijn en uiteraard ook een hapje en een drankje te koop is.

Meer berichten