Ook dit jaar organiseert buurtvereniging De Molenheide uit Mill een fietsdriedaagse voor jong en oud. (foto: Marco van den Broek)
Ook dit jaar organiseert buurtvereniging De Molenheide uit Mill een fietsdriedaagse voor jong en oud. (foto: Marco van den Broek) (Foto: )

Rondje om Mill fietsen

Ook dit jaar organiseert buurtvereniging De Molenheide uit Mill een fietsdriedaagse voor jong en oud. Dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 augustus kunnen prachtige routes in en om Mill gefietst worden. En om iedereen een kans te geven mee te fietsen, zijn er elke avond drie verschillende routes van 8, 15 en 30 kilometer.

door Jenneke van Dongen

Paul Selten zorgt ieder jaar voor nieuwe routes. "En dat is helemaal niet moeilijk. Je kunt hier nu eenmaal prachtig fietsen en ik heb al zoveel gewandeld, gefietst en hardgelopen in het hele land van Cuijk dat ik praktisch elk weggetje wel ken." Paul heeft de routes al min of meer in zijn hoofd al hij er thuis voor gaat zitten. Vervolgens bekijkt hij de routes achter de computer en daarna gaat hij de fiets op om elke route ook daadwerkelijk te fietsen. "Soms fiets je dan ergens en zie je dat een ander weggetje een nog mooier stukje natuur laat zien. Dan pas ik dat aan."

Met name de middelste afstand van 15 kilometer is lastig om uit te zetten. Het ommetje van 8 kilometer is prima te doen en bij de route van 30 kilometer heb je meer mogelijkheden om iets verder van Mill af te gaan. "Maar om er dan ook echt mooie routes van te maken, dat valt niet altijd mee. Achter bij Wilbertoord zijn het soms wat saaie, rechte wegen en je wil toch graag iets meer dan dat bieden."

Dat dat elk jaar prima lukt, blijkt wel uit de enthousiaste reacties, die de organisatie keer op keer krijgt. Opmerkingen als: 'Nu woon ik al zo lang in Mill, maar hier ben ik nog nooit geweest. Wat is het hier mooi fietsen', komen elk jaar wel voorbij. Leo van Zuylen, al sinds jaar en dag een van de organisatoren: "Dat zijn mooie reacties. Het is gewoon een mooi en vooral heel gezellig evenement, die fietsdriedaagse. Zeker ook omdat we het zo laagdrempelig mogelijk houden. Iedereen, die het leuk vindt om een rondje te fietsen, kan meedoen. En kun je maar een avond, dan fiets je toch alleen die ene avond mee."

De routes van 15 en 30 kilometer hebben een pauzeplek, waar even gezellig gebuurt kan worden. De stoelen, iets te drinken en een lekker spekkie worden daar door de vrijwilligers van de buurtvereniging voor de fietsers klaargezet. Iedereen, die op 6, 7 en 8 augustus mee wil fietsen, kan zich tussen 17.00 en 19.00 uur aanmelden bij Grandcafé zaal 't Lagerhuis aan de Beerseweg 9 in Mill. Voor zes euro per persoon kan drie avonden gefietst worden. Een avond meefietsen kost 2,50 euro. Kinderen tot en met groep acht betalen twee euro voor drie avonden of een euro per avond.

Meer berichten