Foto:

Verschillende optredens 'Blues in Nierstown'

'Blues in Nierstown' is dankzij het succes van afgelopen jaren uitgegroeid tot een vast onderdeel van het jaarlijkse SumMmertimeprogramma. Op 3 augustus is het 's middags genieten van Let's Go Bananas en de Saxotones Groove Mission, 's Avonds gaat het dak eraf met Two Stools.

Let's Go Bananas bestaat uitsluitend uit professionele muzikanten met jarenlange ervaring in dit circuit. Met hun nummers uit de jaren '60, '70 en '80 en oude hits in diverse muziekstijlen weten zij bij elk publiek een gevoelige snaar te raken. Wie verleid wil worden door bungaloo, souljazz en oude rhythm & blues, een vette tenorsax en een ronkende Hammond B3-orgel luistert naar een optreden van de Saxotones Groove Mission, the hottest boogalooband in town. Deze ultieme live band brengt virtuoze soulmuziek uit de jaren '60 dat swingt tot op het bot. Door de komst van de mondharmonica Geert van der Heijden zal deze editie van Blues in Nierstown helemáál als onvergetelijk de boeken van SumMmertime in gaan. De inmiddels 70-jarige van der Heijden speelt al vanaf de jaren '60 en kan dus terecht als Bluesveteraan aangekondigd worden. Sailliant detail: Geert speelt op een Custom Made buizenversterker gemaakt door Gennepenaar Ted Reintjes. In de avonduren is het podium gereserveerd voor het akoestisch rock- & bluesduo Two Stools.

Op geheel eigen wijze vertolkt dit duo zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica nummers van Bob Dylan tot Metallica.

Meer berichten