De Smaakmakers van Kasteel Tongelaar en de brouwers van Kasteelbrouwerij De Blauwe Knoop werken samen. (foto: Marco van den Broek)
De Smaakmakers van Kasteel Tongelaar en de brouwers van Kasteelbrouwerij De Blauwe Knoop werken samen. (foto: Marco van den Broek) (Foto: )

Bier en muziek komen samen

Samenwerken, dat doen de Smaakmakers van Kasteel Tongelaar en de brouwers van Kasteelbrouwerij De Blauwe Knoop al zoveel mogelijk. Maar samen een 'Beer & Music' festival organiseren, dat deden ze nog niet eerder. Op zondag 25 augustus is het zover. De unieke locatie van Tongelaar, een aantal brouwerijen, catering van de Smaakmakers en live muziek. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een zomers festival.

door Jenneke van Dongen

Emil Minten van de Smaakmakers: "We zijn nu voor het vierde jaar bezig met de catering en de activiteiten in Kasteel Tongelaar en voegen hiermee graag een nieuw item toe aan onze agenda. De beleving hier op Tongelaar is uniek en dat willen we graag iedereen laten ervaren." Uiteraard zal brouwerij De Blauwe Knoop open zijn voor het publiek en kan goed bekeken worden hoe de enthousiaste brouwers hun speciale biertjes produceren. Inmiddels worden er acht verschillende biertjes gebrouwen en tijdens het festival worden twee nieuwe smaken geïntroduceerd. Een IPA, ofwel Indian Pale Ale, en de 'Barly Wine'. "En natuurlijk is er de 'Frisse Floris'. Dat biertje is hét Tongelaar biertje, speciaal voor ons gebrouwen en nergens anders te krijgen. Over de nieuwe biertjes kan ik nog niets zeggen, maar de 'Frisse Floris' is een heerlijk fris drinkbiertje." Drie andere brouwerijen geven acte de présence, te weten 'De Stramme Kabouter' uit Mill, de 'Wijchense Schone' en 'Lux Brewery' uit Eindhoven. Een proefglas kan aangeschaft worden tegen betaling van een borg en vervolgens kan de inhoud van het glas bij de verschillende brouwerijen gekocht worden met muntjes. "Dus kom vooral op de fiets naar Tongelaar, dan kun je naar hartenlust proeven. En heb je zin in iets anders te drinken of te eten, dan zit je op ons heerlijke terras ook goed. Broodjes van de barbecue zullen iedereen best smaken en vergeet ook niet het bijzondere ijs te proeven."

Samen met meesterijsbereider Mark van IJs & Spijs in Haps hebben de brouwers van 'De Blauwe Knoop' een bierijs ontwikkeld van hun speciaalbier 'Witte Willems', genoemd naar de bekende Millse kunstenaar Jo Willems. Rond de klok van 15.00 uur zal de band 'The Tawny Brothers' gaan spelen. Deze vijf heren komen gewapend met southern rock, blues, Americana & country naar Tongelaar en halen met hun muziek nostalgische sferen en gerijpte muziek naar het binnenplein. "Wij zijn als Smaakmakers trots dat we hier mogen zitten. Op deze plek kun je echt 'een goei leven beleven'. Of je nu speciaal voor het 'Beer & Music' festival komt of een uurtje komt wandelen en fietsen in de prachtige natuur rondom Tongelaar en dat afsluit met een drankje en een broodje op het terras. Het is hier gewoon goed toeven." Het festival op zondag 25 augustus is van 13.00 tot 19.00 uur en is gratis toegankelijk.

Kasteel Tongelaar is te vinden op Tongelaar 12 Mill. Gebruik voor de autonavigatie Hoogedijk Mill.

Meer berichten