Vluchtelingen aan de slag in Verdeliet. (foto: Jac de Cock)
Vluchtelingen aan de slag in Verdeliet. (foto: Jac de Cock)

Integreren met behulp en in Verdeliet

Wereldtuin Verdeliet in Cuijk is een biologische tuin waar zeventig vrijwilligers voldoening vinden in de vele activiteiten die er plaatsvinden.

Het tuinieren in groenten- en bloementuin, de imkerij, werk in de kas of bij de bouw van de nieuwe winkel, het maken van compost, er is altijd werk aan de winkel. De sociale aspecten zijn tevens belangrijk: van jong tot oud, mindervaliden, educatie aan leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs en het poëtisch ontbijt.

Ook vluchtelingen uit het AZC Overloon vinden wekelijks hun weg naar Verdeliet. Deze vluchtelingen uit Jemen, Iran en Palestina willen door hun vrijwilligerswerk iets terugdoen voor de gastvrijheid en het onderdak dat Nederland hen biedt. Het wachten op status A willen zij graag zinvol besteden, waardoor integreren sneller verloopt. Wat is Verdeliet?
Verdeliet is een sociale onderneming in het groen; een ontmoetingsplek waar vrijwillige medewerkers uit de wijk en de regio Land van Cuijk zich samen inzetten. Zij doen dat in de tuin, in de organisatie en bij activiteiten. Iedereen is welkom.

Meer info: www.verdeliet.nl.

Meer berichten