Wilbertoord pakt uut vindt plaats op 7 en 8 september (foto: Marco van den Broek)
Wilbertoord pakt uut vindt plaats op 7 en 8 september (foto: Marco van den Broek) (Foto: )

Nieuwe editie Wilbertoord pakt uut

Het begon allemaal in 2001, toen een aantal mensen met oude tractoren zich verenigde in 'De Peeltuffers' en datzelfde jaar een evenement organiseerde. Een soort oogstevenement, maar dan net iets anders dan de evenementen die er al waren. En die oldtimers moesten er wel een belangrijke plaats in krijgen.

door Jenneke van Dongen

Volgend weekend vindt het tweejaarlijks evenement voor de tiende keer plaats en is het weer iets uitgebreider dan de vorige editie. Piet Verbruggen, een van de Peeltuffers en tijdens het evenement 'hoofd horeca': "We voegen elke keer weer nieuwe activiteiten toe, maar we zijn er niet zo goed in om activiteiten af te stoten, dus van kleinschalig evenement is het nu uitgegroeid tot een groots gebeuren." Maar liefst vijftien hectare weiland wordt in een kleine twee weken omgebouwd tot evenemententerrein. Op vrijdag 6 september komen de oldtimers aan, tractoren, motoren en unimo's. De eigenaren kamperen op een deel van het terrein. Op zaterdagavond is er in de feesttent vanaf 21.00 uur een spetterend feest met dj's en twee live bands, Fantix en Barracuda.

Voorzitter van de Peeltuffers Mark Janssen van Gaal: "Toen we begonnen was het weliswaar een stuk kleiner dan nu, maar ook toen wilden we op zondag een evenement voor het hele gezin. En dat bieden we nu nog steeds. Voor de volwassenen is er onder andere de enorme kofferbakverkoop, de regiofair en de hobbyistenmarkt. Drie heel verschillende activiteiten, waarmee we heel verschillend publiek trekken." Voor de kinderen zijn er springkussens, elektrocrossers, koeknuffelen, poppenkast en nog veel meer. Nieuw dit jaar is een speciaal biertje. Mark: "We hebben met onze oude landbouwwerktuigen op ambachtelijke wijze geploegd en gedorst en van die tarwe is, in samenwerking met brouwerij 'de Blauwe Knoop' ons biertje 'Peeltuffersbier van hier' gemaakt. Een licht, wit biertje dat tijdens Wilbertoord pakt uut geïntroduceerd wordt." Nieuw is ook de oogstdankviering, die de ZLTO graag in het evenement wilde inpassen. Het derde nieuwe element is het grote scherm waar de Formule 1 wedstrijd op bekeken kan worden. De 1500 deelnemers en een kleine 300 vrijwilligers zullen ook dit jaar garant staan voor een groots spektakel. "Wij zijn er als Peeltuffers mee begonnen, maar het heet niet voor niets 'Wilbertoord pakt uut'. We proberen iedereen uit het dorp een podium te geven om zijn talenten in te zetten. Op die manier zijn heel veel inwoners uit het dorp hierbij betrokken en dat maakt het ook zo mooi. We hebben drie generaties vrijwilligers. Het samen opbouwen van het terrein, het evenement zelf en de after party op zondagavond, het zorgt voor een grote verbondenheid in het dorp."

Wilbertoord pakt uut vindt plaats op 7 en 8 september op het terrein bij Wethouder Lindersstraat 88a. De feestavond op 7 september is gratis toegankelijk, op 8 september is het evenement van 11.00 tot 17.00 uur geopend en is de entree voor volwassenen € 2,50.

Meer berichten