Creatief aan het werk voor expositie in atelier Voorts in Sint Hubert. (persfoto)
Creatief aan het werk voor expositie in atelier Voorts in Sint Hubert. (persfoto)

Groepsexpositie cursisten Elsbeth Roest in atelier Voorts

  Cultuur

De cursisten van Elsbeth Roest houden een expositie. Ze hebben gewerkt aan het thema Vrouwelijk schoon en de resultaten laten ze zien op de opening op vrijdag 12 april van 20.00 tot 22.30 uur en op zaterdag 13 en zondag 14 april van 12.00 tot 17.00 uur in Atelier Voorts aan de Voortsestraat 8 in Sint Hubert.

De cursisten komen uit Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord, Sint Anthonis, Grave, Gassel, Cuijk, Linden, Katwijk, Haps, Wanroij, Boxmeer, Rijkevoort, Landhorst en Escharen. De exposanten zijn Tiny Willems, Riet Schuijffel, Janneke Verhoeven, Nellie Wijdeven, Anneke Punt, Joke Bergmans, Ankie Spanjers, Karin Vos, Wim Meulepas, Gerrit Linders, Miek de Kleijn, Nellie Danen, Petra Jansen, Jo Hermans-van Tienen, José Smits, Anny Nagtegaal, Gerrie Dijkink, Gerrit Linders, Angeli Verbruggen, Marian Langen, Ans Hoefnagels, Ansjerie van Duren, Tiny van Lith, Magareth Schaap, Ingrid Mengerink, Gerty Derks, Ferry Jansen, Troutje Nijhof, Mieke Hurkens, Dorie Kars, Tonny Vogelaars, Trudy Peters-van Oort, Franca Smulders, Carolien Siebers, José v.d. Heuvel, Maria van Bakel en Ingrid Wientjens.

Al deze mensen komen wekelijks schilderen bij Elsbeth Roest. Zij maken niet alleen kennis met verschillende schildertechnieken maar ook met de geschiedenis van de kunst. Voor de groepsexpositie wordt er altijd vanuit een thema gewerkt en dit jaar is er dus gekozen voor het vrouwelijk model. Iedereen van beginnend tot gevorderd kon meedoen en met veel enthousiasme is er geschilderd met olie-, acryl- en aquarelverf, olie- of pastelkrijt en Oost-Indische inkt. Tijdens het hele weekend zijn er suppoosten aanwezig die vragen kunnen beantwoorden.

Wie interesse heeft in een schildercursus of workshop, kan hiervoor contact opnemen met Elsbeth Roest via telefoon (0485)451878.

Jubileum Koor Esperance

Gennep - In februari 1989 is koor Esperance opgericht door enkele jonge dames. Zij wilden samen met andere leeftijdsgenoten een moderner koor oprichten. Een koor dat de vieringen op gezette momenten in de St. Norbertuskek in Gennep zou gaan verzorgen. Het koor bestaat momenteel uit 16 dames, onder wie ook enkele dames van het eerste uur. Komende zaterdag 6 april om 17.45 uur wordt er in de Norbertuskerk in Gennep-Zuid stilgestaan bij het jubileum.

Meer berichten