Foto: Wies van Leeuwen/Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC.
Foto: Wies van Leeuwen/Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC.

Kijk naar Toen: Wonen bij timmerfabriek

  Cultuur

Deze arbeiderswoningen stonden - volgens onze informatie - bij de timmerfabriek van Jansen, later Vermeulen, aan de Domeinenstraat.

In de jaren zeventig zouden ze zijn gesloopt, maar onze foto is gemaakt in 1987, dus dat roept wel wat vragen op. Het ziet er niet naar uit dat hier toen nog iemand woonde, maar overeind staan de huizen hier zeker nog wel. Kun jij ons helpen? Herken jij deze woningen? En de timmerfabriek? Heb jij hier wellicht gewoond of gewerkt of ken je mensen die hier woonden of werkten? Kortom: roept deze foto herinneringen bij je op? We zijn benieuwd naar jouw verhaal en nodigen je van harte uit om te reageren. Dat kan via het digitale geschiedenisboekje voor de inwoners van Mill en Sint Hubert: www.bhic.nl/mill-en-sint-hubert, kijk bij 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar de reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen.

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. En daar zoeken wij naar. Ken jij het verhaal achter deze foto? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met de Koerier Mill. Reageren kan via www.bhic.nl/mill-en-sint-hubert, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten