Logo dekoeriermill.nl


De Raamvallei Duomarathon moet weer een groot succes worden. (foto: persfoto)
De Raamvallei Duomarathon moet weer een groot succes worden. (foto: persfoto)

Duomarathon weer voor de deur

  Sport

Duo's kunnen zich vanaf 1 februari om 12.00 uur inschrijven voor de vierde editie van de Raamvallei Duomarathon, die plaatsvindt op zondag 23 september. "We hebben 250 plaatsen. Zoals het er nu uitziet, zullen die razendsnel vergeven zijn", vertelt voorzitter Daniëlle Kremers. Haar advies? "Niet twijfelen, maar op 1 februari een ticket scoren via raamvalleiduomarathon.nl/inschrijven."

De Raamvallei Duomarathon staat voor een combinatie tussen hardlopen, fietsen en genieten. De duo's beschikken samen over één fiets en wisselen elkaar op het traject af. Zo leggen zij samen ruim 42 kilometer af door de Raamvallei (Land van Cuijk). Kremers legt uit. "Het overwegend onverharde parcours is zeker niet het makkelijkste, maar de ambiance is ontspannen, gezellig en enerverend. Onderweg geniet je niet alleen van de prachtige natuur, maar ook van heerlijke proeverijen, optredens en de Brabantse gezelligheid. En dat allemaal op fraaie locaties. De Raamvallei Duomarathon is daarmee bij uitstek een marathon voor duo's."

Volgens Kremers draait het bij de Raamvallei Duomarathon vooral om genieten. "Van de natuur, de gezelligheid, het sportieve- en sociale aspect en natuurlijk van de beleving van het gebied. Het gaat dus niet om de tijdswaarneming of wie er als eerste binnen is. Even genieten van een optreden? Smullen van een lokale lekkernij? Het is allemaal mogelijk. Iedereen krijgt namelijk voldoende tijd om het parcours af te leggen", vertelt Kremers, die dit jaar Carel van Genugten als voorzitter heeft opgevolgd. "Zoek dus snel een duo-maatje, want dit wil je echt niet missen! Zo loop je ieder een halve marathon, maar geniet je een hele." Landgoed de Barendonk in Beers is het startpunt van de Raamvallei Duomarathon. Kremers: "Vanaf de Barendonk voert de route langs boerderijen, landgoederen, landerijen en andere unieke locaties in de Raamvallei. Veel locaties openen speciaal voor onze deelnemers hun poorten. Zo kan het dat onze route dwars door een koeienstal of boomgaard gaat. Maar we hebben nog meer verrassingen onderweg. Bij onze smikkelplatskes is namelijk van alles te beleven. De marathon eindigt na ruim 42 kilometer weer op Landgoed de Barendonk. Daar worden deelnemers traditiegetrouw als ware kanjers binnengehaald. Het is niet niks zo'n tocht; vandaar onze slogan Ge bent unne kanjer." Kremers verwacht dat er de komende maanden nog meer nieuws over het evenement naar buiten komt. "We zijn aan het kijken naar mogelijkheden om de supporters nog meer te faciliteren, zodat ze hun kanjers op de voet kunnen volgen. Ik kan er verder nog niet veel over vertellen."

De kosten: 70 euro per duo.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox