Ronnie Sommers en zijn buurjongen Marcel Erkelens gaan al jarenlang naar PSV. Dit jaar vierden zij het kampioenschap van de club samen in het Philips Stadion in Eindhoven. (foto: Marco van den Broek)
Ronnie Sommers en zijn buurjongen Marcel Erkelens gaan al jarenlang naar PSV. Dit jaar vierden zij het kampioenschap van de club samen in het Philips Stadion in Eindhoven. (foto: Marco van den Broek)

Buurmannen vieren kampioenschap

  Sport

Ze stonden samen op de banken toen Steven Bergwijn de 3-0 tegen de touwen schoot in de kampioenswedstrijd van PSV tegen Ajax. Ronnie Sommers en buurjongen Marcel Erkelens uit Sint Hubert zijn al tien jaar in het bezit van een seizoenskaart van de Eindhovense voetbalclub. "Dit was wel een van de mooiste kampioenschappen. We wonnen van de rivaal", vertelt Ronnie enthousiast.

Het gevoel bij beide PSV'ers was voorafgaand aan de wedstrijd tegen rivaal Ajax al goed. Marcel was al de hele week in de ban van het naderende titelfeest en ook Ronnie kon niet wachten om het feest te vieren. "Ik wist dat het ging gebeuren. We hebben het heel uitbundig gevierd. Mooier kan bijna niet." De wedstrijd tegen de bezoekers uit Amsterdam werd opengebroken door PSV-aanvaller Gastón Pereiro. Hij schoot van dichtbij de bal in het doel. Toen spits Luuk de Jong vlak voor rust de 2-0 achter doelman André Onana kopte kon het bijna niet meer mislukken voor PSV. Na het slotakkoord van Bergwijn kon de champagne ontkurkt worden. Toen aanvoerder Marco van Ginkel de schaal toonde aan het publiek ontplofte het Philips Stadion van vreugde. "Dit was geweldig. Volgend seizoen gaan we sowieso weer." De liefde voor de club uit de Lichtstad zit diep bij Ronnie. "Ik ben eigenlijk mijn hele leven al voor PSV. Mijn vader was supporter van Feyenoord, maar ik heb PSV altijd een hele gezellige club gevonden. De sfeer is er eigenlijk altijd goed."

Ronnie zit dus al tien jaar samen met Marcel in vak M, onder het uitvak. In het duel met Ajax moest het duo even hun stoel verlaten. "Enkele 'fans' van Ajax gooiden vuurwerk naar beneden. Dat viel bij ons in de buurt op de grond. Maar dat mocht de pret niet drukken." Toch was Marcel redelijk geschrokken, maar door het succes van zijn favoriete ploeg was hij alles snel vergeten. "Mijn favoriete speler is Hirving Lozano. Hij scoort vaak veel doelpunten!"

Het tweetal is na de wedstrijd nog even samen de stad in gegaan om vervolgens nog wat te eten. "We eten altijd friet na de wedstrijd. Deze keer had ik friet met frikandellen", vertelt Marcel. "De club zit in mijn hart. We zijn de kampioenen! Volgend seizoen gaan we zeker weer." In het stadion hebben de buurmannen inmiddels een warme band opgebouwd met de andere toeschouwers. Zo neemt een vrouw altijd snoepjes mee voor Marcel. Hij kwam dinsdag glunderend op zijn werk bij Bij Sas en Bep binnenwandelen. Iedereen feliciteerde hem met de titel. "Maandag was ik vrij en toen kon ik rustig op televisie de huldiging kijken. Dat was ook echt mooi!"

Meer berichten