Aanvoerder Daniel ten Have in actie bij een doelpoging. (foto Demi van der Ven)
Aanvoerder Daniel ten Have in actie bij een doelpoging. (foto Demi van der Ven)

MHV´81 klaar voor kampioenschap

  Sport

Voor de derde maal in korte tijd mag de rode loper uitgerold worden bij handbalvereniging MHV ´81. Na het kampioenschap van de meisjes C en de vrouwenploeg van MHV is het zaterdag de beurt aan het herenteam van de Millse club. De equipe van de coaches Rudi Jansen en Gijs van Erp heeft nog een punt nodig in het thuisduel tegen Acritas 2.

door Peter Schoeber

De strijd om het kampioenschap in de derde klasse ging dit seizoen tussen MHV´81 en BSAC 2 uit Maasbree. Afgelopen zondag vochten MHV en BSAC2 een spannend duel uit in Maasbree. Inzet: het kampioenschap, waarbij MHV met twee punten voorsprong de titelstrijd inging. Na een uur felle strijd in het hol van de leeuw stapten de handballers uit Mill glorieus van het veld: 27-18. De terugkeer naar de tweede klasse is daarmee aanstaande. "We waren gebrand om in Maasbree te winnen en het niet op de laatste wedstrijd aan te laten komen. Want dan moeten we opnieuw naar BSAC", legt Stein Meggelaars na afloop opgelucht uit. De handballer, die al het hele seizoen langs de kant staat na een kruisband blessure, moedigde vanaf de zijlijn zijn teamgenoten enthousiast aan. In aanloop naar deze handbalkraker werd niets aan het toeval overgelaten. Meggelaars: "Na het carnaval hebben we de overtollige kilo´s vanaf getraind. De spelers hebben elkaar opgepept, de gezichten stonden strak en scherp. Met de beleving zat het goed."

Tegen BSAC opende MHV al snel de score via Koen van den Boom. In de tegenaanval viel de topschutter van Maasbree uit met een enkelblessure. Terwijl de thuisploeg zocht naar een oplossing voor deze tegenvaller nam de gedreven Millse equipe snel afstand: 3-7. Met dank ook aan doelman Daan Schansman, die voor de pauze drie strafworpen stopte. Na rust (10-13) liep MHV dankzij een sterke verdediging uit naar een ruime 18-27 overwinning. "Als je ziet hoe makkelijk we deze competitie onze wedstrijden winnen, was wel duidelijk dat het alleen om deze wedstrijd zou gaan. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat de strijd pas in de laatste vijf minuten beslist zou worden, maar dat werd het al eerder. Ik had meer van BSAC verwacht, maar ik moet toegeven dat het ons een aantal keren ook meezat."

Stein Meggelaars en coach Gijs van Erp zien kansen voor MHV in de tweede klasse. "Het team heeft ook voldoende kwaliteit om mooi handbal te spelen. Twee jaar geleden zijn we gedegradeerd en nu keren we weer terug naar de tweede klasse. Vandaag heeft iedereen gespeeld, we willen vooral de jeugd een kans geven. De helft bestaat uit jongens tot 24 jaar, de andere helft is 35-plus. Het geheim van dit succes? Iedereen heeft plezier in het spelletje en daarom loopt het ook zo goed. We verwachten in de top van de tweede klasse mee te kunnen draaien." Het kampioensduel tegen Acritas uit Bakel is verplaatst van zondagmorgen naar zaterdag 21.00 uur. Na afloop begint in De Looierij de kampioensreceptie van Meisjes-C (spelen nu om 18.00 uur), dames1 (19.45 uur) en heren1. Zondag rijdt de platte kar door Mill en worden de kampioenen gehuldigd.

Meer berichten