De renners komen langs het wielermonument aan de Vloetweg in Oploo (foto: Tunnis.nl)
De renners komen langs het wielermonument aan de Vloetweg in Oploo (foto: Tunnis.nl)

33ste Ronde van Oploo

  Sport

Bij de 33ste wielerronde van zondag 7 april strijden de amateurs, waarbij enkele regionale renners om de oude vertrouwde Gouden Helmtrofee. Ook de vrouwen komen naar Oploo en voor de tweede keer staan de funklassers aan het vertrek.

Als de renners in de Ronde van Vlaanderen de laatste kilometers afleggen, rijden in Oploo traditiegetrouw de eliterenners ook hun laatste rondjes. Bij café La Marmotte aan de Vloetweg is niet alleen de Belgische klassieker op grootbeeld-tv live te volgen, ook de Oploose ronde is van daaruit prima te volgen. Met ruim 100 amateurs aan het vertrek is op voorhand niet te voorspellen wie de beroemde trofee mee naar huis mag nemen. Wie weet dat de regiorenners boven zichzelf uit kunnen stijgen. Dat ze dat kunnen wordt bijna elk jaar bewezen. Aan Jeroen Hendriks (Boxmeer), Xavier Poels (Oeffelt), Koen Wulterkens (Boxmeer), Kristian Michiels (Vierlingsbeek) en Daan van Alphen(Gennep) om dat andermaal te proberen.
Voor het grote peloton zal het een zware wedstrijd worden op het open parcours waar de wind vrij spel heeft. Wachten op de juiste ontsnapping lijkt de beste optie om tegen 17.00 uur winnend over de meet schuin tegenover de permanence te rijden. Wellicht een beetje later dan de finish in Vlaanderen zodat de finishstraat goed bezet zal zijn met publiek. Om 17.00 uur, na een kleine 100 kilometer weten we wie de Gouden Helm mee naar huis mag nemen.

Ook het vrouwenwielrennen kent een lange historie in Oploo. Al jaren rijden de wielrensters in het voorprogramma van de Gouden Helm hun wedstrijd op het aantrekkelijke parcours in Oploo met weinig bochten om de Grote Prijs Lavit. Ook dit jaar trekken vele rensters naar oostelijk Brabant. In tegenstelling tot de amateurs, hier wel een groot aandeel uit het buitenland. Er starten coureurs uit Engeland, Duitsland en Tsjechië. Britt Teunissen uit het nabije Ysselsteyn staat traditiegetrouw in Oploo aan het vertrek. Zij rijdt in Oploo altijd een goede koers en heeft evenals voorgaande jaren goede uitzichten op een podiumplek.

Voor het tweede jaar is er in Oploo een wedstrijd in de zogenaamde Funklasse die steeds populairder in Nederland wordt. Dit is een wedstrijd voor niet-licentiehouders. Speciaal bedoeld voor (toer)renners die wel eens een keer op een afgesloten parcours willen strijden om de hoogste eer. Inschrijven kan nog steeds door een e-mail te sturen naar: stichtingwielersportoploo@gmail.com. Ook kan men vlak voor de start in de permenance (café La Marmotte aan de Vloetweg) nog inschrijven voor deze wedstrijd over 30 kilometer.

Programma Wielerronde van Oploo (7 april 2019):
11.00 uur Funklasse (30 km)
12.30 uur Grote Prijs Lavit. Elite vrouwen (70 km)
14.30 uur Gouden Helm. Elite/amateurkoers (90 km)
De entree is gratis. Start-finish in het centrum van Oploo.

Meer berichten