De wandelvoetballers van Estria in het kleedlokaal van FC Schalke'04.
De wandelvoetballers van Estria in het kleedlokaal van FC Schalke'04.

Estria verliest kansloos van FC Schalke'04

  Sport

De wandelvoetballers van Estria kregen in Duitsland flink de oren gewassen door de alte Herren van FC Schalke'04.

In Gelsenkirchen kregen de wandelvoetballers uit Grave geen poot aan de grond tijdens een toernooi met FC Schalke'04 en ook FC Twente. Het was desondanks een geslaagd snoepreisje naar de Kohlenpott, zoals het Ruhrgebied ook genoemd wordt, omdat WF Estria alle voetbalproblemen diezelfde avond nog kundig oploste tijdens een urenlange evaluatie aan de hotelbar.

Het uitje naar Gelsenkirchen was zo mooi begonnen voor de veertien wandelvoetballers uit Grave. Een rondleiding door het stadion van FC Schalke'04 bracht aan het licht dat er 62.271 toeschouwers in kunnen, dat de verplaatsbare grasmat 11.000 ton weegt, dat er 30.000 liter bier per wedstrijd doorheen gaat en dat de kleine topvoetballer Olaf Thon in de kleedkamer over een eigen, laag gehangen urinoir beschikte.

Op het veld werd het de beide teams van WF Estria al snel zwart voor ogen, door de snelheid, de robuustheid en het sterke positiespel van de Duitsers. Het werd voor Schalke een waar doelpuntenfestijn. Voordat WF Estria antwoord kon geven op de vraag wat en waar 'Esgaren' was, lagen er al twee ballen in het verkeerde mandje. De walking footballers uit Grave stonden er bij en keken er naar.......

Meer berichten