Start en finish zijn bij Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg. (foto: organisatie)
Start en finish zijn bij Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg. (foto: organisatie)

Grote rol bedrijvenrace bij tiende Kasteelronde Mill

  Sport

Op zondag 26 mei wordt de tiende Kasteelronde van Mill verreden. Evenals in voorgaande twee edities vormt de vrouwenwedstrijd het hoofdprogramma op deze dag. Om de wedstrijd nog meer aanzien te geven heeft de organisatie de wedstrijd dit jaar ook opengesteld voor vrouwen professionals. Een hoog prijzenschema maakt het ook voor de bekendere rensters aantrekkelijk om naar Mill te komen.

Niet alleen de wedstrijd voor vrouwen krijgt een upgrade. Ook de bedrijvenrace, een wedstrijd voor de zogenaamde funklasse, wordt een extra impuls gegeven. De wedstrijd voor regionale bedrijventeams staat nu net voor de slotwedstrijd van de vrouwen ingedeeld en krijgt daarmee extra aandacht. Deelname staat open voor teams van drie regionale renners zonder wedstrijdlicentie. De dag start met wedstrijden voor de sportklasse en amateurs. Diverse regionale favorieten zullen daarin een gooi naar de overwinning doen.

De sportklasse (50 kilometer) start om 11.30 uur. Daarna is het om 13.00 uur de beurt aan de amateurs (60 kilometer). De bedrijvenrace (35 kilometer) staat op het programma voor 14.45. De dag wordt afgesloten met de UCI-vrouwen/elite/beloften (70 kilometer) om 15.45 uur.

Meer informatie via www.kasteelrondemill.nl.

Meer berichten