Clubvrouwen gaan dit jaar de strijd met professionele wielrensters aan. (foto Landerd Fotografie)
Clubvrouwen gaan dit jaar de strijd met professionele wielrensters aan. (foto Landerd Fotografie)

Tiende Kasteelronde wielerdag in Mill

  Sport

Op zondag 26 mei wordt de tiende Kasteelronde van Mill verreden.

Als eerste gaan de renners in de sportklasse van start gevolgd door de amateurs. In beide categorieën zijn diverse streekrenners op de overwinning uit. In de sportklasse starten Ron Paffen (Milsbeek), Ferdie van Mil (Haps), Marcel Webers (Milsbeek), Gert-Jan Verdijk (Boxmeer) en Gert Verdijk (Heijen). Bij de amateurs komen Daan van Alphen (Gennep), Jeroen Hendriks en Koen Wulterkens (beiden uit Boxmeer) in actie.

Vervolgens is het de beurt aan de regionale niet-licentiehouders in de bedrijvenrace. Het slot van de wielerdag is weggelegd voor de vrouwen. In voorgaande twee edities stond de wedstrijd alleen open voor clubrensters. Dit jaar zullen ook professionele vrouwen aan de start verschijnen. Alle ogen zullen gericht zijn op Inge van der Heijden uit Schaijk. Begin februari werd de ploeggenote van Marianne Vos in het Deense Bogense wereldkampioene veldrijden bij de beloften.

Ze is erop gebrand om in eigen regio een gooi naar de overwinning te doen. Het programma begint om 11.30 uur. Start en finish zijn bij 't Lagerhuis aan de Beerseweg. Het 2,2 kilometer lange parcours loopt via de Groenedijk, Looierijweg, Brandsestraat, Voordijk en Kolkweg terug naar de Beerseweg.

Meer berichten