Riejanne Markus kwam alleen over de eindstreep in Mill. (Landerd Fotografie Marc van Zuylen)
Riejanne Markus kwam alleen over de eindstreep in Mill. (Landerd Fotografie Marc van Zuylen) (Foto: )

Riejanne Markus wint wielerwedstrijd

  Sport

Riejanne Markus won afgelopen weekend de tiende editie van de Kasteelronde Mill. In de slotronde reed de wielrenster weg bij haar vijf vluchtgenoten en kwam alleen over de finish.

Vanwege het jubileum werd door de organisatie extra cachet aan het jaarlijkse evenement gegeven met een wedstrijd voor vrouwen op het hoogste niveau. Wat er aan het vertrek stond was niet mis. Vele wereldtoppers bevonden zich in het buitenland, maar van de rensters die wel in Mill reden zullen we ongetwijfeld in de toekomst meer horen. De wielerdag begon met de sportklasse met verschillende streekrenners. In een ronde of tien had zich een kopgroep van vier gevormd met daarbij William Berns en Willie van Kessel. Ze werden een ronde of acht voor het einde teruggepakt. Bij het ingaan van de laatste ronde was er nog een enorme valpartij waarbij vijftien renners op de finishlijn lagen.

Net voor de eindsprint waren de laatste slachtoffers van de finishlijn weggetrokken. Gelukkig viel de schade mee. Wel veel schaafwonden maar allemaal te overzien. De winst ging naar Sjors Beijer uit Heelsum die handig gebruik maakte van de consternatie en met drie seconden voorsprong de pelotonspurt werd gewonnen dor Henri Schut voor Adrie Frijters uit Wageningen. Good old Ron Paffen belandde net naast het podium. De tweede wedstrijd van de dag, die van de amateurs bleef heel lang gesloten. Het ging wel harder waaien op het laatst toen er plots een kopgroep van elf man ontstond die het uithield tot het laatst. Koen Wulterkens uit Boxmeer en Mattias Fitzwater uit Nieuw Zeeland vielen vijf rondes voor het einde. Door de compensatieregeling bij pech konden ze beiden gelukkig nog aansluiten bij de kopgroep. In de laatste ronde sloot nog een groepje van zeven man aan bij de elf. Met een oppermachtige sprint wist Koen Wulterkens de winst naar zich toe trekken. Tweede werd Dirk van Leuken uit Eindhoven voor Sjoerd Mijdam uit Goirle.

In de bedrijvenklasse ging de zege naar Hugo Heijnen van Klomp Advies Mill. Het ploegenklassement ging naar Ravestein Deest. De wedstrijd voor vrouwen, die werden weggeschoten door burgemeester Walraven, was de moeite waard om te zien.  Meteen na de start lag het tempo hoog en verbrokkelde het peloton. Na vier ronden sprong Devon Kuijstermans weg die gezelschap kreeg van Femke Markus en Rianne Peperkamp. Hierachter op dertig seconden reed de zus van Femke, Riejanne Markus en Arianne Pruisscher. Na een achtervolging van zeker veertig kilometer sloten deze twee rensters aan en waren ze met z'n zessen. De voorsprong van deze groep liep op tot een minuut op een groepje van zes rensters en daarachter nog een groep van vier. het hele veld was uit elkaar gewaaid. In de slotronde reed Riejanne Markus weg bij haar vijf vluchtgenoten. De ploeggenote van Marianne Vos hield op de streep enkele seconden over op Ariane Pruisscher en zus Femke.

Meer berichten